Voor koffieliefhebbers is Amersfoort een ware traktatie, want er zijn tal van geweldige koffietentjes om van te genieten. Wij hebben voor jou zes van de lekkerste koffieplekjes in Amersfoort op een rij gezet. Je moet ze dan ook zeker eens geprobeerd hebben!

30ML Coffee Roasters

Welkom in jouw tweede huiskamer! Vlakbij de Varkensmarkt vind je 30ML Coffee Roasters: een plek waar je relaxt koffie kunt drinken en kunt genieten van het all-day brunch menu. Sla een goed boek open, proef één van de specialty koffies, huisgemaakte klassiekers of verse sapjes. En ervaar de liefde en vakmanschap van de enthousiaste barista's.

Adres: Arnhemsestraat 2

Barista Café

Barista Café is een plek om te genieten, te werken, bij te praten of gewoon om een moment voor jezelf te hebben. De gezellige zithoek, stijlvolle inrichting en gratis wifi creëren de perfecte omgeving voor elk soort moment.

Maar er is hier meer dan heerlijke koffie te vinden. Barista biedt ook een verleidelijke selectie van huisgemaakte gebakjes. Van smeuïge chocoladetaart tot frisse taartjes, elk zoet genot is met liefde bereid en de perfecte aanvulling op het koffiemoment.

Adres: Hof 29

Coffee Corazon

In het meest gezellige straatje van Amersfoort, de Krommestraat, vind je het altijd sfeervolle Coffee Corazon. Met zijn warme en uitnodigende sfeer is dit café een populaire plek voor een kopje koffie met wat lekkers. Je vindt hier genoeg heerlijke koffiespecialiteiten om uit te kiezen. Of je nu een cappuccino, latte of een klassieke espresso wilt, bij Coffee Corazon ben je aan het juiste adres.

Adres: Krommestraat 18

Café STU

Dit creatieve koffietentje bestaat nog niet heel lang, maar mag zeker niet ontbreken: Café STU. In deze huiselijke zaak in de Scherbierstraat ben je welkom voor goede koffie, kunst en handpicked vintage. Daarnaast klinken er regelmatig lekkere tunes van een DJ. Voor eigenaresse Sophie is het belangrijka dat mensen zich er op hun gemak voelen. "Je mag hier gewoon jezelf zijn."

Adres: Scherbierstraat 3a

Livingstone Coffee
Koffietentjes Livingstone

Opzoek naar een trendy koffiezaak met veel karakter? Kom langs bij een van de twee koffiezaken van Livingstone. De moderne en stijlvolle inrichting creëert een gezellige ambiance waar je kunt genieten van een perfect gezette kop koffie. De eigenaar vertelt graag én met veel passie waar de koffiebonen vandaan komen en hoe deze verwerkt zijn. Het getrainde barista team zorgt ervoor dat elke kop koffie een smaakvolle ervaring biedt.

Leuke tip: ze verkopen ook koffie voor thuis, zowel filter als espressobonen. Zo blijf je genieten van ge-wel-dige smaken.

Adres: Groenmarkt 11 & Kamperbinnenpoort 4

Het Lokaal
Koffietentjes Lokaal

Ben jij een liefhebber van streekproducten én lekkere koffie? Dan is Het Lokaal iets voor jou. In deze stoere industriële locatie is de BOOT koffiebranderij gevestigd. Het Lokaal haalt haar koffiebonen bij deze groene en duurzame organisatie vandaan en mag gebruikmaken van de branderij. Wil je zien hoe de koffie wordt gebrand? Op woensdag en donderdag kun je meekijken.

Adres: Oliemolenhof 90

Genoeg te kiezen!

Zoals je ziet zijn er genoeg mogelijkheden in Amersfoort om jezelf een flinke cafeïne boost te geven. Vind jij dat er nog een paar klassiekers ontbreken? Laat het ons weten via tijdvoor@amersfoort.nl