4x de leukste koffietentjes in Amersfoort (to go)!

Mylena Rietdijk

Koffie is voor mij het genietmomentje van de dag. Als ik samen met vriendinnen een dagje weg ga, kan een bezoek aan één van de hippe koffietentjes dan ook niet ontbreken. Maar wat als iemand uit je gezelschap niet van koffie houdt? Geen paniek… Ilse en ik helpen je een handje. Voor deze speciale gelegenheid hebben wij onze ‘koffiemaagd’ Patrick mee op pad genomen. We gingen op zoek naar de vijf leukste koffietentjes in Amersfoort waar óók niet-koffiedrinkers blij van worden en waar je een kopje koffie kunt afhalen. Of we Patrick een glimlach gaven? Lees snel verder en ontdek het zelf!

1. Livingstone Coffee

Koffietentjes Livingstone
Op aanraden van Ilse starten we de koffieroute bij Livingstone Coffee: een gezellige zaak op de Groenmarkt. De eigenaar vertelt met veel passie waar de koffiebonen vandaan komen en hoe deze verwerkt zijn. Wat supergaaf is, is dat je naast de ‘standaard’ bonen ook voor een tijdelijke special kunt kiezen. Zo hadden wij bonen uit El Salvador.

Een leuke tip: ze verkopen ook koffie voor thuis, zowel filter als espressobonen. Zo blijf je genieten van ge-wel-dige smaken.

Livingstone Coffee is dus een echte koffiezaak, maar gelukkig is er ook voldoende keuze voor mensen, zoals onze Patrick, die niet van koffie houden. ;) Zo koos hij voor een vanille chai latte, die hij naar koekjes vond smaken. Het is zeker de moeite waard om deze plek met vriend(inn)en een keer te bezoeken!

Adres: Groenmarkt 11, 3811 CP Amersfoort

2. MADONNA

Koffietentjes MAdonna
In het leukste straatje van Amersfoort, de Krommestraat, vind je MADONNA. Dit is een typische all-day hotspot. In het prachtige pand vind je de oude balken en bakstenen muren terug.

MADONNA serveert de hele dag door gerechten met een knipoog naar de Italiaanse keuken en natuurlijk het belangrijkste: ze schenken goede koffie!

Voor jouw vriend(inn)en die je niet gelukkig maakt met een bakkie pleur, heeft deze hotspot verrukkelijke smoothies en sapjes. Patrick moest even bijkomen van ons vorige koffiebezoek en genoot van een muntthee… een wat veiligere keuze dus.

Adres:  Krommestraat 32, 3811CC Amersfoort

3. Het Lokaal

Koffietentjes Lokaal

Ben jij fan van streekproducten én lekkere koffie? Dan is Het Lokaal iets voor jou. In deze stoere industriële locatie is de BOOT koffiebranderij gevestigd. Het Lokaal haalt haar koffiebonen bij deze groene en duurzame organisatie vandaan en mag gebruik maken van de branderij. Wil je zien hoe de koffie wordt gebrand? Op woensdag en donderdag kun je meekijken.

Ook hier is de keuze reuze voor de liefhebbers van andere drankjes. Bijvoorbeeld het bier van de Amersfoortse brouwerij Rock City. Liever een alcoholvrij alternatief? Volgens Patrick is de koude hibiscus thee met aardbei echt een aanrader!

Adres:  Oliemolenhof 90, 3812 PB Amersfoort

4. 30ML Coffee Roasters
Koffietentjes 30 ML

Vlakbij de Varkensmarkt vind je 30ML Coffee Roasters: een plek waar je relaxt koffie kunt drinken en kunt genieten van het all-day brunch menu. Deze zaak is nog niet zo lang in Amersfoort te vinden, maar nu al een aanwinst voor onze stad.

Dit keer kozen Ilse en ik voor een ijscappuccino en -espresso. Patrick probeerde één van de huisgemaakte limonades uit, waar ik stiekem een beetje jaloers op was én mijn koffie bijna voor zou willen opgeven…

Adres:  Arnhemsestraat 2, 3811 LH Amersfoort