Ontdek hockey in Amersfoort

Verken de levendige hockeycultuur van Amersfoort! Met een rijke historie en twee actieve clubs biedt onze stad een uitnodigende omgeving voor hockeyliefhebbers van alle niveaus. Of je nu een beginnende speler bent of al jarenlange ervaring hebt, er is voor ieder wat wils. Sluit je aan bij onze gepassioneerde gemeenschap van bijna 3000 hockeyers en ontdek de opwinding van de sport in Amersfoort!

Al meer dan 100 jaar AMHC

De oudste hockeyvereniging van Amersfoort, AMHC, komt uit 1912 en is dus al meer dan 100 jaar oud! De club werd 20 jaar na de eerste hockeyvereniging van Nederland opgericht en is nog altijd actief. Met meer dan 1600 leden is het de grootste vereniging van Amersfoort en tevens ook de enige hockeyvereniging samen met HC Eemvallei.

Lees verder

AMHC: een hockeyclub met een uniek verhaal

Sportpark Birkhoven is een plek waar nostalgie en moderniteit samenkomt. De club, opgericht in 1912, heeft een rijke geschiedenis die je terugziet in elk hoekje van het terrein. Neem bijvoorbeeld de authentieke kassahokjes die nu dienst doen als berging, maar vroeger de entree vormden voor de voetbalwedstrijden die hier gespeeld werden. Tussen 1954 en 1982 speelde HVC namelijk op het sportpark betaald voetbal!

 

In 2011 kreeg de club een nieuw clubhuis, maar wel op een unieke locatie: de plek waar vroeger de hoofdtribune van de voetbalclub stond. De tribune werd omgebouwd tot een gezellig clubhuis waar je heerlijk kunt borrelen aan de rode bar. Vanuit het clubhuis heb je een prachtig uitzicht over de zes hockeyvelden.

 

Keitje als mascotte

Bijzonder is ook de enorme kei die je tegenkomt op het pad van de parkeerplaats naar het clubhuis. Het is een knipoog naar de bijnaam van Amersfoort: de Keistad. De kei, genaamd 'Hoc-kei', werd cadeau gedaan door een groep leden toen de club in 1987 75 jaar bestond.

 

Sinds het 100-jarig jubileum is er een nieuwe mascotte: Keitje. Je ziet hem op de ramen van het clubhuis en hij is niet meer weg te denken bij de club. Zo is hockey club Amersfoort een plek waar oud en nieuw, nostalgie en vooruitgang, samenkomen. Een club met een verhaal, voor jong en oud.

 

 

 

HOCKEYVERENIGINGEN - Vind de club die bij je past!

Het verhaal achter HC Eemvallei

HC Eemvallei in Amersfoort, met 1200 leden, verdeelt wedstrijden tussen twee locaties sinds 2013. Ondanks het pendelen van spelers en materialen tussen de locaties, behoudt de club haar hechte gemeenschapsgevoel. Kampioensfoto's sieren beide clubhuizen en een kwartiertje fietsen verbindt de twee. Eenheid in uitdagingen vormt de kern van Eemvallei's unieke identiteit.

Lees verder

Eén club, twee locaties: het bijzondere verhaal van HC Eemvallei

Stel je voor: je bent lid van een hockeyclub, maar speelt je wedstrijden op twee verschillende locaties. Dat is de realiteit voor de leden van HC Eemvallei in Amersfoort. Met circa 1200 leden en een hoofdlocatie die al snel vol zat, moest de club creatief zijn.

 

In 2013 werd daarom een tweede locatie geopend, op twee kilometer afstand van de eerste. Sindsdien pendelen spelers, trainers en vrijwilligers regelmatig tussen de twee. Keeperstassen, koffielepeltjes en zelfs de geluidsinstallatie worden heen en weer gesleept. En de gevonden voorwerpen? Die gaan natuurlijk ook van de ene naar de andere locatie.

 

Ondanks de uitdagingen weet Eemvallei het toch maar mooi te bolwerken met z'n allen. De kampioensfoto's hangen trots in beide clubhuizen en iedereen weet precies hoe lang je over dat stukje van twee kilometer doet: een kwartiertje fietsen.

 

Het is misschien niet ideaal, maar het maakt van Eemvallei wel een unieke club met een hecht community-gevoel. En stiekem hopen ze natuurlijk dat ze over een paar jaar eindelijk die ene, grote locatie krijgen. Tot die tijd blijven ze gewoon gezellig op en neer fietsen!

 

 

 

 

Mis niks van Amersfoort

Wekelijks de leukste to do's in Amersfoort in je inbox? En op de hoogte blijven van de gaafste sportevenementen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Al meer dan 10.000 Amersfoort-fans gingen je voor.