Hier bestel je de beste pizza’s van Amersfoort

Christel Rengers

Pizza is misschien wel hét ultieme comfortfood. Maar wat erop hoort, hoe dik de bodem moet zijn en welke combi écht niet kan. Daar verschillen de meningen nogal over. Voor onze serie lekker lokaal eten vroegen we op onze keigezellige Facebookpagina en Insta waar je de knapperigste en best belegde pizza’s van Amersfoort kunt krijgen. Dit zijn de favorieten van onze locals:

Pizzeria Pompeï

Vanwege de knapperige bodem, het grote assortiment en de glutenvrije opties werd Pizzeria Pompeï door veel Amersfoorters genoemd. Op de kaart vind je alle klassiekers onder de pizza’s en nog veel meer Italiaans lekkers.

Pizza Bombari

Je hoeft niet meer te wachten tot de piraten van Bombari aanmeren in de Eemhaven. Op hun nieuwe vaste stek bakken ze hun pizza’s met unieke toppings nu het hele jaar door. En daar zijn de Amersfoorters maar wat blij mee.

La Base Pizza

Sinds 2016 heeft La Base Pizza het officiële keurmerk van de Associazone Verace Pizza Napoletana gekregen als één van de eerste in Nederland. Dat betekent dat je er authentieke pizza’s naar Napolitaans recept kunt eten. Yum!

Hier in Amersfoort kun je waanzinnig lekker glutenvrij eten

Madonna

Geen pizzeria, maar wel een lokale favoriet; de houtovenpizza’s van Madonna. Je hebt, lekker overzichtelijk, keuze uit vijf soorten pizza’s. Vanwege de Italiaanse insteek serveren ze nog meer Italiaanse gerechten.

Da Luca

Da Luca heeft naar eigen zeggen lasagne als specialiteit, maar wordt ook zeker geroemd om hun lekkere pizza’s. Met de ruime keuze en toppings met namen als Maria en Olaf is dat niet zo gek. De kaart is gebaseerd op de Noord Italiaanse keuken, waar eigenaar Luca vandaan komt.

O Sole Mio

Bij O Sole Mio zijn het dan weer de smaken uit Sardijnse keuken die centraal staan. Naast de vele soorten pizza, kun je er ook terecht voor andere typisch Italiaanse gerechten.

 

Deze blog hoort bij een serie over lekker lokaal eten in Amersfoort. We vragen hiervoor regelmatig de culinaire expertise van echte keientrekkers. Wil je ook een duit in het zakje doen? Hou onze Facebookpagina en Insta in de gaten!