Pizza is misschien wel hét ultieme comfortfood. Maar wat erop hoort, hoe dik de bodem moet zijn en welke combi écht niet kan. Daar verschillen de meningen nogal over. Voor onze serie lekker lokaal eten vroegen we op onze keigezellige Facebookpagina en Insta waar je de knapperigste en best belegde pizza’s van Amersfoort kunt krijgen. Dit zijn de favorieten van onze locals:

Pizza Bombari

Bij Bombari geniet je van pizza's met pure perfectie. Unieke toppings, verse ingrediënten en een heerlijke fluffy korst. Als je gek bent op pizza's zijn die van Bombari zeker het proberen waard!
Adres: Stationsstraat 42

La Base Pizza

Sinds 2016 heeft La Base Pizza het officiële keurmerk van de Associazone Verace Pizza Napoletana gekregen als één van de eerste in Nederland. Dat betekent dat je er authentieke pizza’s naar Napolitaans recept kunt eten. Yum!
Adres: Zuidsingel 66

Pizzeria Pompeï

Vanwege de knapperige bodem, het grote assortiment en de glutenvrije opties werd Pizzeria Pompeï door veel Amersfoorters genoemd. Op de kaart vind je alle klassiekers onder de pizza’s en nog veel meer Italiaans lekkers.
Adres: Langegracht 10

Hier in Amersfoort kun je ook waanzinnig lekker glutenvrij eten

Madonna

Geen pizzeria, maar wel een lokale favoriet; de houtovenpizza’s van Madonna. Je hebt, lekker overzichtelijk, keuze uit vijf soorten pizza’s. Vanwege de Italiaanse insteek serveren ze nog meer Italiaanse gerechten.
Adres: Krommestraat 32

O Sole Mio*

Bij O Sole Mio zijn het dan weer de smaken uit Sardijnse keuken die centraal staan. Naast de vele soorten pizza, kun je er ook terecht voor andere typisch Italiaanse gerechten.
Adres: Zuidsingel 57
* zondag 23 juli tot en met dinsdag 15 augustus gesloten wegens zomervakantie.

Deze blog hoort bij een serie over lekker lokaal eten in Amersfoort. We vragen hiervoor regelmatig de culinaire expertise van echte keientrekkers. Wil je ook een duit in het zakje doen? Hou onze Facebookpagina en Insta in de gaten!