Luxe dineren in Amersfoort

Christel Rengers

Trek je mooiste jurk uit de kast en schuif die kekke pumps aan je voeten. Wij vroegen op Facebook en Instagram aan onze locals waar je in Amersfoort nou echt sjiek kunt dineren. En daar kwamen deze vijf culinaire pareltjes uit!  

De Monnikendam

Aubergerie
In één van de eyecatchers van Amersfoort; de waterpoort Monnikendam vind je het gelijknamige restaurant De Monnikendam . Hier kun je kiezen uit een vier, vijf of zes gangen wisselend verrassingsmenu. Wil je echt uitpakken of je geliefde verrassen? In de Riddertoren kun je romantisch dineren mét knapperend haardvuur en romantisch kaarslicht. Enne… je kunt er ook trouwen!

Merlot


Bij Merlot is de Franse keuken de basis. Maar dat had je vast al geraden. De ingrediënten zijn vers en zoveel mogelijk lokaal. Ook fijn, er zijn vega opties. Ga je voor het Proefmenu dan kun je kiezen uit vier tot zeven gangen. Wil je een complete verrassing? Laat je verwennen met het Merlot arrangement. Leuk om te weten: de keuken van Merlot wordt al jaren gewaardeerd door Michelin, Lekker, Gaultmillau en Grootspraak.

Aubergerie


De Aubergerie is een met een BIB Gourmand bekroond restaurant. Kort gezegd betekent dat; uitzonderlijk goed eten tegen acceptabele prijzen. Ze serveren culinaire gerechten die gebaseerd zijn op de Franse keuken. Mooie smaakbommetjes. Hou je van iets unieks? Kies voor het surprise menu aka de broedkamer van de keuken.
 

MEI


Bij MEI staat eten uit het seizoen voorop. Dit maakt een avondje dineren er steeds weer verrassend. Ze werken er het liefst met biologische en lokale producten die een goed verhaal hebben. De gerechten zijn ongecompliceerd. Opsmuk is niet nodig, want de verse producten spelen de hoofdrol. Geen idee wat te kiezen? Op vrijdag en zaterdag kun je je culinair laten verrassen door te kiezen voor het weekendmenu. 

De Saffraan


Bij De Saffraan wordt zoveel mogelijk gewerkt met lokale producten. Het menu kun je samenstellen met jouw favorieten, maar persoonlijk hou ik ervan om verrast te worden. En dat kan via het Chefs menu of de Tuinderij voor de vegetariërs onder ons. Let wel op; deze menu’s zijn alleen op woensdag en donderdag verkrijgbaar. De Michelingids schrijft over De Saffraan: ‘hier kookt een chef die innovatieve technieken beheerst.’ Dat belooft veel goeds!

Deze blog hoort bij een serie over lekker lokaal eten in Amersfoort. We vragen hiervoor regelmatig de culinaire expertise van echte keientrekkers. Wil je ook een duit in het zakje doen? Hou onze Facebookpagina en Insta in de gaten!

Missen we nog een passend restaurant? Laat het ons weten, dan plaatsen we hier een link: