Koningsdag in Amersfoort; dit kun je allemaal doen

Christel Rengers

We maken er een bescheiden Koningsdag van dit jaar. Maar bescheiden betekent natuurlijk niet dat je er geen feestje van kunt maken. Je moet dit jaar alleen wel letterlijk en figuurlijk zelf de slingers ophangen. Om je een beetje op weg te helpen verzamelde ik acht lokale activiteiten die je (thuis) kunt doen in Amersfoort. 

Royal tour door Amersfoort

Activiteiten koningsdag royal tourOnze Amersfoortse gidsen maakten speciaal voor Koningsdag de Royal Tour. Ontdek alles over de eeuwenlange relatie tussen de oranjes en onze stad en kom subiet in koninklijke stemming! De tour zit vol oranje anekdotes, in de vorm van verhalen en filmpjes. Wie was de eerste prins van Oranje die hier logeerde? Welk familielid heeft hier gestudeerd? En wat is de relatie tussen de Mannenzaal en het koningshuis? Weet jij het? Je kunt de tour digitaal vanaf je device volgen of uitprinten. Hoe laat en op welke dag je de route gaat wandelen bepaal je zelf. De wandeling is ongeveer 2 kilometer en daardoor ook goed te doen voor kinderen. 

Ga je de Royal tour lopen op Koningsdag? Spits dan extra goed je oren want in de Lieve Vrouwetoren worden verschillende koninklijke nummers op de beiaard gespeeld. 

Spelletjes spelen

Activiteiten koningsdag spelletjesHeb je juist zin in een rustige Koningsdag? Spellenpoort heeft puzzels van onze prachtige stad Amersfoort. Lekker mindful puzzelen onder het genot van een oranje tompoes in je tuin of huiskamer. Geen zin in puzzelen? Ze hebben er ook mega veel spelletjes. 

De lekkerste tompoezen van Amersfoort haal je hier! 

 

Koningsdag de aftermovie

Nog even volop nagenieten van dat geweldige Amersfoortse Koningsdagfeest van 2019? Dat kan hier. Spot jij jezelf?

Foto’s van deze geweldige dag kun je hier bewonderen.

Heel Hoogland bakt

Activiteiten koningsdag bakkenSta jij bekend om je formidabele bakkunsten? Doe mee met de Koninklijke Taart Bakwedstrijd en maak kans op mooie prijzen. Extra leuk: er is ook een Cupcake Cup voor kinderen tot 12 jaar. 

Lekker lezen

Activiteiten koningsdag lezenNog zo’n relaxte activiteit is lezen. Helemaal tof als het over je eigen stad of diens inwoners gaat. Er zijn een heleboel boeken over en door Amersfoorters geschreven. Samen met Bibliotheek Eemland maakte ik een mooie lijst met must-reads. De lijst varieert van inspirerende leesboeken tot heerlijke kijkboeken. Inclusief een boek over Koningsdag 2019. 

Samen dansen

Activiteiten koningsdag dansenMaak samen een dansje met de Deep Tech House & Reggaeton Mix van DJ JC Portilla. Zet jezelf op aanwezig bij het event op Facebook en je ontvangt de link op 27 april. 

Pubquiz voor echte slimmeriken

Hoogland organiseert deze Koningsdag een pubquiz. Deze avond vol muziek en gezelligheid wordt gepresenteerd door Duncan en DJ Melvin. En wees voorbereid, want de vragen over Hoogland, het koningshuis en andere wetenswaardigheden zijn niet mals. De enorme eer de slimste van Hoogland en omstreken te zijn, kun je natuurlijk niet aan je neus voorbij laten gaan! 

Fluor Balkoningsdag

Zag jij een ouderwets gezellig Koningsdagfeest met kleedjesmarkt en festiviteiten al aan je neus voorbijgaan? Think again! Na het succes van vorig jaar brengt Fluor Koningsnacht én -dag nog een keer naar je toe. Een nacht en een dag lang oranjegekte, bingo met prachtige prijzen, een virtuele kleedjesmarkt en de allerbeste dj’s die jouw woonkamer in een waar festivalveld komen veranderen. Check het programma hier.

Bij een goed feestje hoort natuurlijk ook lekker eten. Maak jouw Koningsdag nog feestelijker én lekkerder met een Koningsdagbox van onze Amersfoortse locals.

We zijn benieuwd wat voor feestje jij er thuis van maakt deze Koningsdag. Tag ons in je posts en stories op Instagram of Facebook, dan delen wij die op onze socials. Zo maken we er online samen een keigezellig Amersfoorts feestje van.