Eindelijk is het zover, de zomer is dan toch gekomen! We moesten er dit jaar best lang op wachten. Na een periode die meer leek op herfst dan lente, voelt de zon op mijn huid hemels. Ik pak dan ook meteen mijn kans en doe het liefst zoveel mogelijk buiten. Eten, lezen, afspreken. En waar kun je dat nu beter mee combineren dan een picknick? Lekker samen luieren, keuvelen en lekkers verorberen terwijl je je koestert in de zon.  

Een picknick is ook gemakkelijk geregeld: vul een koeltas met lekkers en wat drinken of haal het bij één van onze vele horecagelegenheden, rol *hoppe tee* je kleedje uit en geniet! In en rond het centrum van Amersfoort zijn verschillende plekken die ideaal zijn voor een zomerse picknick.

Rol hier je kleedje uit:
 

Waterpoort Monnikendam

Picknicken Amersfoort MonnikendamDé meest perfecte picknickplek van Amersfoort. Er is gras, er zijn bomen, je zit aan het water én de waterpoort biedt een geweldige achtergrond voor een picnickselfie. Need I say more?

Zocherplantsoen

Picknicken Amersfoort PlantsoenBehalve de waterpoort is dit hele plantsoen een leuke plek om te wandelen en picknicken. Er zijn bankjes en gras om je neer te vlijen. Tip: heb je lekker gesmikkeld en zin in iets actiefs? Er is een bomenwandeling die door het Zocherplantsoen en andere delen van de stad loopt. Hier vind je meer informatie over deze wandeling.

Eemhaven

Picknicken Amersfoort EemhavenLekker bootjes kijken terwijl je luncht? In de Eemhaven kan het. Ga zitten op een bankje aan de waterkant of plof neer op een stukje steiger waar geen boot ligt. Heb je het warm, dan hang je je pootjes even in het water. Vakantievibes verzekerd!

Burgemeester Brouwerplantsoen

Op deze bekende festivallocatie is het nu wat stilletjes, maar je kunt er gelukkig nog wel heerlijk wandelen en picknicken. Met je kleedje of op een bankje. Triviaatje: er staan in dit plantsoen twee enorme bronzen fauteuils. Deze waren een cadeau aan burgemeester Brouwer bij haar afscheid van de stad. Of ze lekker zitten mag je zelf ontdekken.

Havik

Picknicken Amersfoort HavikEen zeer geliefde lunchplek onder locals is het Havik. Zodra de zon een beetje achter de wolken vandaan piept strijken hier mensen neer. Waarom? Je kunt bij Het Havik fijn aan de gracht zitten, mensen kijken en je bent dicht bij veel horeca, winkels en musea. Plus de monumenten die er staan, dat zijn gewoonweg plaatjes om te zien.

Headerfoto: Mohamed Moussa​