6 tips voor een romantische of actieve date in Amersfoort

Chanou van Kalleveen

Of het nu een spannende eerste date is of een verrassing voor een jarenlange geliefde: de juiste activiteit voor een afspraakje vinden is soms moeilijk. In dit blog zetten we een aantal geschikte opties voor je op een rijtje. Zo zet jij de eerste stap naar misschien wel een mooie toekomst met jouw date.

Virtual Reality

Stap met je date een andere wereld binnen! Bij The VR Room en bij Club Tucan kun je terecht voor een onvergetelijke ervaring. Van spannend tot sprookjesachtig: je kunt bij alle kanten op. Ontdek of jullie goed samenwerken in een coöperatieve game of hoe slecht je date tegen zijn of haar verlies kan met een competitief spelletje. Na het spel kun je bij beide locaties ook terecht voor een lekker hapje eten en genieten van verschillende speciale drankjes.

Persoonlijke tour

Komt jouw date niet uit Amersfoort? Geef een persoonlijke rondleiding langs al het moois in de stad! Begin bijvoorbeeld bij de Monnikendam, loop langs het stadspark naar de Koppelpoort, steek een straatje in bij de Krommestraat en eindig bij het Lieve Vrouwenplein. Dit is een ideale plek voor een lekker hapje en drankje om de date goed af te sluiten. Tip: vergeet de historische Muurhuizen niet!

Bierproeverij

Zijn jullie beiden echte bierliefhebbers? Dan moet je in Amersfoort zijn! Dit is namelijk een echte bierstad, met verschillende brouwerijen die een eigen pub hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van Rock City Brewing? Hier zit je letterlijk naast de brouwketels. Ook maken ze heerlijke gerechten met hun eigen bier. Je kunt jou en je date ook laten verassen met een bierproeverij. Zo kunnen jullie tijdens de date lekker kritisch zijn over de selectie.

Theater bij Flint of een film bij De Lieve Vrouw

Tijdens een theatervoorstelling of film is er misschien weinig ruimte voor een goed gesprek, maar het biedt wel de kans om te ontdekken of jullie dezelfde interesses en humor hebben! Het programma van Flint omvat toneel, musicals en cabaret. Bij De Lieve Vrouw kan je terecht voor zowel theater als film. Hun filmselectie verrast met vermakelijke films en spraakmakende docu’s waardoor je anders naar de wereld kijkt. Beide locaties hebben ook een leuk restaurant en café waar je na afloop kunt praten over wat jullie hebben gezien.

Poolcafé

Een potje poolen is altijd een goed idee. Door het spelen van een spel leer je elkaar beter kennen. Dit kan in Amersfoort bij zowel The Break, als bij ’t Zoldertje. Een lekker drankje erbij en je bent klaar om de liefde op te laten bloeien.

Kaasfondue of High Wine bij Zuster Margaux

Als jullie allebei kaasfanaten zijn, dan bloeit de liefde helemaal op tijdens #cheesythursday bij Zuster Margaux. De kaasfondue met truffel is een echte aanrader! Heb je niet zo’n voorliefde voor kaas, maar wel voor lekkere wijnen? Dan ben je hier nog steeds aan het juiste adres. Ga bijvoorbeeld voor een ‘high wine’. Zuster Margaux heeft met zorg geselecteerde wijnen in combinatie met heerlijke gerechtjes.