Of het nu een spannende eerste date is of een verrassing voor een jarenlange geliefde: de juiste activiteit voor een afspraakje vinden is soms moeilijk. In dit blog zetten we een aantal geschikte opties voor je op een rijtje. Zo zet jij de eerste stap naar misschien wel een mooie toekomst met jouw date.

Virtual Reality

Stap met je date een andere wereld binnen! Bij The VR Room en bij Club Tucan kun je terecht voor een onvergetelijke ervaring. Van spannend tot sprookjesachtig: je kunt alle kanten op. Ontdek of jullie goed samenwerken in een coöperatieve game of hoe slecht je date tegen zijn of haar verlies kan tijdens een competitief spelletje. Na het spel kun je bij beide locaties terecht voor een lekker hapje eten en speciale drankjes.

Persoonlijke tour

Komt jouw date niet uit Amersfoort? Geef een persoonlijke rondleiding langs al het moois in de stad! Begin bijvoorbeeld bij de Monnikendam, loop langs het stadspark naar de Koppelpoort, steek een straatje in bij de Krommestraat en eindig bij het Lieve Vrouwekerkhof. Dit is een ideale plek voor een lekker hapje en drankje om de date goed af te sluiten. Tip: vergeet de historische Muurhuizen niet!

Bierproeverij

Zijn jullie beiden echte bierliefhebbers? Dan moet je in Amersfoort zijn! Dit is namelijk een echte bierstad met verschillende brouwerijen die een eigen pub hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van Rock City Brewing? Hier zit je letterlijk naast de brouwketels. Ook maken ze heerlijke gerechten met hun eigen bier. Verras jouw date met een bierproeverij! Zo kunnen jullie tijdens de date lekker kritisch zijn over de selectie.

Theater bij Flint of een film bij De Lieve Vrouw

Tijdens een theatervoorstelling of film is er misschien weinig ruimte voor een goed gesprek, maar het biedt wel de kans om te ontdekken of jullie dezelfde interesses en humor hebben! Het programma van Flint omvat toneel, musicals en cabaret. Bij De Lieve Vrouw kan je terecht voor zowel theater als film. Hun filmselectie verrast met vermakelijke films en spraakmakende docu’s waardoor je anders naar de wereld kijkt. Beide locaties hebben een leuk restaurant en café waar je na afloop kunt napraten.

Poolcafé

Een potje poolen is altijd een goed idee. Dit kan in Amersfoort bij zowel The Break, als bij ’t Zoldertje. Een lekker drankje erbij en je bent klaar om de liefde op te laten bloeien.

High Wine & Hollandse Asperges bij Zuster Margaux

Als jullie beiden wijnliefhebbers zijn, dan bloeit de liefde helemaal op tijdens een High Wine bij Zuster Margaux. Proef met zorg geselecteerde wijnen in combinatie met smaakvolle gerechtjes. Mochten asperges ook op jullie 'favorietenlijstje' staan, dan hebben jullie helemaal geluk. In de lente geniet je iedere donderdag en zondag van het witte goud.

Meer date-inspiratie nodig? Here you go!

Ga samen diertjes kijken

Ga samen diertjes kijken

picknicken in hartje stad

picknicken in hartje stad

Ideeën voor een actieve date

Ideeën voor een actieve date Hardlopen Amersfoort mannen in leusderheide