Expositie Elleboog in het voormalige Armando Museum

Contact

Adres:
Amersfoort
Plan je route
Afstand:

ELLEBOOG
Elf kunstenaars exposeren van 24 april tot 2 mei 2021 recent werk op de vloer van het voormalige Armando Museum in Amersfoort. De opening voor het publiek is op zaterdagmiddag 24 april om 15.00 uur en wordt verricht door de wethouder van cultuur (Fatma Koser Kaya).


De week wordt op 2 mei afgesloten met een kunstveiling (vanaf 15:00). De toegang gedurende de gehele week is vrij. De expositie is geopend tussen 11:00 en 17:00.

KUNSTENAARS
De 11 deelnemende kunstenaars zijn: Hannah Blom, Theo van Delft, Michiel Jansen, Emile van der Kruk, Jolanda Meulendijks, Frans Ottink, Marisja Smit, Gertjan van der Stelt, Emilio Timp en Anders Wolhar.

Acht van de elf kunstenaars wonen en werken in Amersfoort. Het elftal is geselecteerd door Gerard de Kleijn. De kunstenaars maken ruimtelijk werk met hout, ijzer, karton, klei, plexiglas, steen, koper en piepschuim. Zij krijgen elk een eiland van 30m2 ter beschikking om eigen werk te tonen. Het werk is ook te koop!

PLEK
In 2008 brandde het Armando Museum volledig af. De geschiedenis is bekend. Het Museum vertrok uit de stad naar Amelisweerd. De ruïne op Langegracht 36 werd weer opgebouwd, maar bleef leeg staan in afwachting van een definitieve bestemming. Het is de ‚geheimzaal’ van Amersfoort, na restauratie één van de mooiste gebouwen in de stad. Eind april is er nu pop-up de kunsthal Elleboog gevestigd aan de Langegracht 36.

Wanneer

  • dagelijks vanaf 24 april 2021 t/m 2 mei 202111.00 - 17.00 uur