De Stier - Thijs Trompert

De Stier - Thijs Trompert

Jaar: 2011
Materiaal: onbehandeld staal
Locatie: rotonde Scheltussingel/Flierbeeksingel

 

Thijs Trompert is een Amersfoortse beeldhouwer. Samen met zijn partner Marisja Smit maakte hij vele sculpturen. Samen met Antal Bos vormen ze ATM Model Art; een collectief dat bouwt, hakt, last op de grens van kunst en ambacht. Het zijn kunstenaars met ruwe handen die van ruige materialen houden. Al jaren verrijken ze de festivalwereld met decorontwerp en kunstzinnige aankleding

 

De Stier is oorspronkelijk gemaakt voor de manifestatie Urban Wijland in 2006. De Stier is een subtiel commentaar op de verstedelijking. Hij lijkt verdwaald in de stad, maar heeft toch een stukje gras gevonden. De stier staat daar met zijn kop naar de entree van de binnenstad en lijkt even uit te rusten voor hij de Kamp op loopt. De stalen stier van kunstenaar Thijs Trompert is de grote broer van de houten stier die in 2007 op de rotonde was geplaatst en helaas voortijdig moest worden weggehaald door vandalisme. Als alternatief maakte Thijs Trompert een stalen stier, gemaakt van 'onsterfelijk' materiaal.

 

In 2011 is de stier door een groot aantal stierentrekkers naar zijn plek getrokken en daar onder grote publieke belangstelling door de kunstenaar vast gelast op zijn plek.

 

Terug naar overzicht