De Schreeuw - Rob Sweere

Jaar: 2016
Materiaal: Verzinkt staal, hout met polyurea coating
Locatie: Stadsring, talud Burgemeester Brouwerplantsoen

 

Rob Sweere is van huis uit fotograaf, maar legt zich in zijn werk vooral toe op het maken van installaties die je als bezoeker kunt betreden. Veel van die installaties plaatst hij in landschappen en bieden een ingekaderde blik op de natuur en de lucht.

 

De bezoeker kan op die manier de wereld om zich heen op een intense manier ervaren. Bewustwording van de wereld om ons heen, van de immense natuur of zelfs van het onmetelijke universum, maakt dat we onszelf leren kennen. De constructies van Sweere zijn bedoeld als hulpmiddelen ter concentratie.

 

Op een drukke locatie in het centrum kun je deze sculptuur en ervaringskunstwerk binnengaan om een moment met jezelf te hebben en om naar de lucht te kijken. Het concept van het kunstwerk is geïnspireerd op het schilderij De Schreeuw van Edvard Munch.
Het kunstwerk is onderdeel van de serie Beelden van Banken. Dit is een project waarin twintig kunstenaars en vormgevers ontwerpen voor hedendaagse stadsbanken hebben gemaakt in opdracht van de gemeente Amersfoort.

 

Terug naar overzicht