Up Amersfoort

Kunst- en wandelroute door Amersfoort - Was te zien t/m 19 sept 2022

Kunstliefhebbers opgelet! Up Amersfoort is een kunst- en wandelroute langs de singels en plantsoenen van de Amersfoortse binnenstad. Tijdens de route wandel je langs kunstwerken op hoge, soms wat verborgen, maar bijzondere plekken. Blijf dus vooral om je heen kijken en laat je verrassen door kunstwerken van maar liefst negen kunstenaars. Deze kunstwerken verbinden de al bestaande kunst langs de route.

Het bijzondere van deze tijdelijke kunstwerken is dat zij verbonden zijn aan historische plekken uit onze stad. Ook de bestaande eigentijdse kunstwerken langs de route worden meegenomen. Je kunt dit alles ontdekken door de bijbehorende QR-code te scannen. De route is gratis te volgen en online beschikbaar of als printversie. #upamersfoort

 

Bekijk de online route
Of bekijk de printkaart

Wat jij allemaal wilt weten over Up Amersfoort

  • Wanneer: 17 juni 2022 t/m 19 september 2022
  • Prijs: gratis
  • Leeftijd: voor jong & oud
  • Afstand route: 6 km (ongeveer) 2567 stappen 
  • Duur: +/- 2 uur
  • Route start & finish: Het Stadshuis (volgens de nummering in de route). Het is een rondwandeling, dus je kunt ook starten op een ander punt naar keuze.
Lees verder
Check de online route

 

Alle Up Amersfoort kunstwerken - Deze kunstwerken kom jij tijdens Up Amersfoort allemaal tegen.

Alle permanente kunstwerken uit de route


 

Bijzondere kunstenaars - Deze negen kunstenaars maken de kunst- en wandelroute zo uniek...

 

 

 

Het verhaal achter Up Amersfoort

Curator Henk van den Bosch won met het plan voor Up Amersfoort in 2021 de Open Call van de gemeente Amersfoort. Up Amersfoort is een kunstroute die hedendaagse kunst verbindt met erfgoedlocaties. Het uitgangspunt zijn kunstwerken op onverwachte plekken, die zich openbaren als een ontdekking. Aan de kunstenaars is gevraagd kunstwerken te bedenken die raadselachtig en wonderlijk zijn; kunst waarvoor de blik omhoog moet.

 

De kunstenaars van Up Amersfoort realiseren op verschillende plekken op de route een eigentijdse kunstzinnige ingreep. Zo wordt het publiek verleidt en verrast, en kan het op ontdekkingstocht. Op de route worden ook de bestaande kunstwerken in de buitenruimte van de gemeente Amersfoort meegenomen. Zo ontstaat een wandeling die de verbinding zoekt tussen natuur en cultuur, eigentijdse kunstwerken en de historische context.

 

 

 

 

Partners van Up Amersfoort