TERUGBLIK 2023

Amersfoort Sportgala FESTIVAL EDITIE; een feest met helden

Maandag 27 november was Sportcomplex Amerena dé locatie waar zo’n 600 sportliefhebbers bij elkaar kwamen om Amersfoortse sporters, trainers, talenten en vrijwilligers te eren voor hun prestaties in het afgelopen jaar. Er werden jaarpenningen en gouden, zilveren of bronzen sportpenningen uitgereikt in de categorieën jeugd en volwassenen. Niet alleen sporters, maar ook vrijwilligers vielen in de prijzen.

Tijdens het middag- en avondprogramma konden bezoekers deelnemen aan een interactief en sportief programma met onder andere een schaatsplank, schuiftafeltennis, rolstoelbasketbal, watt-bike, diverse e-games, tafelvoetbal en darten. Tijdens de avond werd een video getoond met onze Amersfoortse sporthelden.

Lees verder
Bekijk de hele video
Sportjaar Amersfoort 2023
  • Sportjaar Amersfoort 2023

Amersfoortse Sportfoto van het Jaar

Tijdens het avondprogramma werd de Amersfoortse Sportfoto van het Jaar bekendgemaakt. Iedere amateur- of professionele fotograaf kon meedoen zolang de ingezonden foto’s over de volle breedte van de sport passie, prestatie of beweging lieten zien. Een jury bestaande uit wethouder Ben van Koningsveld, de Amersfoortse fotografe Carla Kogelman en Hans van Helden van 033fotostad/Rietveldpaviljoen, kozen uit de ingezonden foto’s een top drie:

1e prijs:    Harry van ’t Veld/Foto zwemmer Triathlon
2e prijs:   Egbert-Jan van Ommen/Kampioen RC Eemland
3e prijs:   Harry van ’t Veld/Hordeloper

Naast het winnen van een mooie prijs worden de winnende foto’s geëxposeerd tijdens een tentoonstelling in de Sint-Joriskerk in Amersfoort die in het voorjaar 2024 plaatsvindt.

Lees verder
Lees meer

EEN BOODSCHAP - van Femke Bol

 

 

EEN KLEINE SFEERIMPRESSIE

Rugbyclub Eemland had een speciale gast op de training...

Wij zijn natuurlijk erg trots op onze Rugbyclub Eemland en op hun behaalde landkampioenschap. Door deze fantastische prijs had de club een speciale gast op de training. Benieuwd wie? Bekijk de video!

Lees verder
Rugbyclub Eemland
  • Rugbyclub Eemland

EEN TERUGBLIK OP HET SPORTGALA 2023

 

Contactgegevens

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Mail dan naar info@amersfoortsportgala.nl 

 

Achtergrond InformatIe

Het Sportgala is een initiatief van Gemeente Amersfoort, SRO (Sport, Recreatie en Onderwijsvoorzieningen) en de Amersfoortse Sportfederatie (ASF). Het Sportgala wordt in 2023 voor de 13e keer georganiseerd. 

 

Mis niks in Amersfoort

Wekelijks de leukste to do's in Amersfoort in je inbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Al meer dan 10.000 Amersfoort-fans gingen je voor.