Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

In het Pine Ridge Reservaat in de staat South Dakota wonen Matho en Bill, twee Lakota jongens. Bill is een 23-jarige jonge man en vader van ki…

In het Pine Ridge Reservaat in de staat South Dakota wonen Matho en Bill, twee Lakota jongens. Bill is een 23-jarige jonge man en vader van kinderen bij verschillende vrouwen. Bill ziet overal kansen om aan geld te komen, een echte sjacheraar. Tijdens een van zijn betaalde klusjes ontmoet hij de rijke kalkoenhouder Tim die een ranch heeft net buiten het reservaat en Bill een baantje aanbiedt. Ondertussen kan de 12-jarige Matho niet wachten om volwassen te worden en wil hij vooral de aandacht trekken van zijn drugsdealende vader. Door zelf ook het criminele pad op te gaan hoopt hij deze aandacht te krijgen maar hij werkt zich steeds in de nesten. Matho en Bill kruisen elkaars pad en blijken veel met elkaar gemeen te hebben. Ze zoeken beiden naar iets wat inhoud aan hun harde leven in het reservaat geeft zonder zichzelf al te veel geweld aan te hoeven doen.  

Het idee voor War Pony ontstond in 2015 tijdens de opname van American Honey. Regisseur Riley Keough sloot vriendschap met twee Sioux figuranten en baseerde War Pony op hun ervaringen. De film is een collectieve prestatie in nauwe samenwerking met de lokale gemeenschap. Ze hielden schrijfworkshops, improvisatie sessies en ontmoeten meer dan honderd bewoners van het reservaat. Deze aanpak draagt bij aan het authentieke karakter - War Pony is een ode aan het leven in het reservaat.

Locatie