Red ft. Marjorie Barnes | JazzPodium Amersfoort

Contact

Adres:
Stadscafé & Evenementenlocatie De Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Marjorie Barnes is geboren en getogen in New York. In haar lange carriere heeft ze naam gemaakt als zangeres, maar ze heeft ook hoofdrollen ge…

Marjorie Barnes is geboren en getogen in New York. In haar lange carriere heeft ze naam gemaakt als zangeres, maar ze heeft ook hoofdrollen gespeeld in Broadway musicals als Hair en Dreamgirls. Samen met de Nederlandse soulful jazzformatie RED brengt ze een hommage aan de andere grote jazzstad: New Orleans, bakermat van de jazz. Trompettiste Ellister van der Molen en Hammondorganist Bob Wijnen hebben eind 2019 de stad bezocht en samen mogen spelen met de crème de la crème van de jazz- en funkscene. Terug in Nederland zijn ze, boordevol nieuwe ideeën, aan de slag gegaan met het arrangeren voor hun nieuwe project NOLA. Alle stukken hebben een link met New Orleans en tegelijkertijd een duidelijk RED stempel. “We zoeken een sound waar groove en onderbuik het winnen van intellect” zegt Ellister van der Molen. “En Marjorie erbij vinden we gewoon kikke”

RED bestaat uit Ellister van der Molen - trompet, Gideon Tazelaar - tenorsax, Bob Wijnen - Hammond en Wouter Kühne - slagwerk. Hun sound is stuwend, funky, aanstekelijk en energiek, met quirky composities die recht doen aan de rijke hardbop-traditie. Ze spelen soulful jazz met zo’n lekker hammondorgel, de klassieke trompet/tenorsax-combinatie en Amerikaans swingende drums. Hoewel ze nog maar vier jaar bestaan, behoren ze tot de top van de Europese jazzscene. Zo maakten zij vorig jaar hun opwachting op de Hildener Jazztage in Duitsland. Hun debuutalbum AHOOO! kreeg 4,5 ster in de Jazzism. “Kan zo op Blue Note”, zei Hans Dulfer over deze cd uit 2017. Ellister van der Molen: “We zijn iets meer van de heupen dan van het intellect. Er mag gedanst worden. Graag zelfs. Plat wordt het echter nooit. Al zouden we willen: wij kunnen niet plat spelen.” RED-saxofonist Gideon Tazelaar werd onlangs in de Volkskrant door niemand minder dan Wynton Marsalis de hemel in geprezen: “Hij heeft het echt in zich een grote te worden. Alles aan zijn spel bevalt me. Zijn toon, zijn eigen geluid, zijn techniek en vooral zijn wil om te leren.”

Dit optreden wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en het Nationaal PodiumPlan.

Line up:
Marjorie Barnes – zang
Ellister van der Molen – trompet en flugelhorn
Gideon Tazelaar – tenorsax
Bob Wijnen – hammondorgel
Wouter Kühne - drums

Tickets zijn HIER verkrijgbaar

Wanneer

  • woensdag 6 oktober 202120.30 - 22.30 uur

Prijzen

  • € 10,00
  • Betaalmogelijkheden: Online

Locatie