Zuster Margaux - Wijncursus SDEN 3 Wijnbrevet

De cursus Wijnbrevet (SDEN 3) is geschikt voor wijnliefhebbers met redelijke wijnkennis en voor professionals die werken met wijn. Door het hoge niveau raden we je aan om eerst de Basiscursus (SDEN 2) te volgen. De cursus kun je afsluiten met een landelijk erkend examen. Na dit examen kun je toegelaten worden tot de Wijnacademie voor de opleiding tot vinoloog.

De cursus Wijnbrevet (SDEN 3) bestaat uit acht avonden. De lesavonden duren van 19.30 tot 22.15 uur.

Avond 1
Introductie en informatie over de cursus.
Van druif tot wijn, vinificatie in 5 fasen + vinificatie rode en witte wijn.
Wijnproductie en en wijngaarden wereldwijd
Wijnproeven met basiskennis van structuur en aroma's
We behandelen: Zuid Amerika, Chili, Argentinie, Brazilie en Uruguay. (inclusief proeverij)

Avond 2
De druif en de verschillende druivenrassen.
We behandelen: Noord Amerika, Zuid Afrika, Australie, Nieuw Zeeland en China. (inclusief proeverij)

Avond 3
De druif en zijn omgeving.
Va…

De cursus Wijnbrevet (SDEN 3) is geschikt voor wijnliefhebbers met redelijke wijnkennis en voor professionals die werken met wijn. Door het hoge niveau raden we je aan om eerst de Basiscursus (SDEN 2) te volgen. De cursus kun je afsluiten met een landelijk erkend examen. Na dit examen kun je toegelaten worden tot de Wijnacademie voor de opleiding tot vinoloog.

De cursus Wijnbrevet (SDEN 3) bestaat uit acht avonden. De lesavonden duren van 19.30 tot 22.15 uur.

Avond 1
Introductie en informatie over de cursus.
Van druif tot wijn, vinificatie in 5 fasen + vinificatie rode en witte wijn.
Wijnproductie en en wijngaarden wereldwijd
Wijnproeven met basiskennis van structuur en aroma's
We behandelen: Zuid Amerika, Chili, Argentinie, Brazilie en Uruguay. (inclusief proeverij)

Avond 2
De druif en de verschillende druivenrassen.
We behandelen: Noord Amerika, Zuid Afrika, Australie, Nieuw Zeeland en China. (inclusief proeverij)

Avond 3
De druif en zijn omgeving.
Van druif tot wijn, vinificatie mousserend en Beaujolais.
We behandelen: Elzas, Bourgogne, Beaujolais en Champagne. (inclusief proeverij)

Avond 4
Wijn en de wet.
Blind proeven.
We behandelen: Loire, Sud-Ouest en Bordeaux (inclusief proeverij)

Avond 5
Blindproeven
Van druif tot wijn, vinificatie Rose + versterkt.
Versterkte wijnen
Wijn serveren en bewaren.
We behandelen: Jura, Savoie, Rhone, Provence en Corsica, Lanquedoc en Roussillon. (inclusief proeverij)

Avond 6
Blindproeven
We behandelen: Italie. (inclusief proeverij)

Avond 7
Blindproeven
Blijven Genieten.
We behandelen: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije, Balkan, Griekenland, Nederland, Belgie, Luxemburg. (inclusief proeverij)

Avond 8
Blindproeven
Wijn en Spijs
Van Druif tot wijn, vinificatie versterkt herhalen.
We behandelen: Spanje, Portugal. (inclusief proeverij)
Examen informatie

INFORMATIE SDEN 3 WIJNBREVET
Cursusduur
8 lessen van (19.30-22.15 uur)

Prijs
525,- per persoon, excl. het lesboek, 'ik weet veel van wijn' a €40,79 te bestellen, exclusief verzendkosten.

Docent
Andrea de Leeuw, Registervinoloog, Sommelier & wijndocent

Data
21/28 april, 5/12/26 mei, 2/9/16 juni

Wanneer

  • dagelijks t/m 16 juni 202219.30 - 22.15 uur

Prijzen

  • € 525,00

Locatie