Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Het liefst hadden we het Bevrijdingsfestival traditiegetrouw groots gevierd op 5 mei in Park Transwijk. Maar corona of niet: vrijheid zullen we vieren. Dit keer met een online programma uitgezonden vanuit TivoliVredenburg van 10.00 tot 21.30 uur.

Kinderprogramma 10.00 -13.00 uur
In de ochtend is er speciaal voor de kleine kijkers het kinderprogramma. Samen met Bibliotheek Utrecht wo…

Het liefst hadden we het Bevrijdingsfestival traditiegetrouw groots gevierd op 5 mei in Park Transwijk. Maar corona of niet: vrijheid zullen we vieren. Dit keer met een online programma uitgezonden vanuit TivoliVredenburg van 10.00 tot 21.30 uur.

Kinderprogramma 10.00 -13.00 uur
In de ochtend is er speciaal voor de kleine kijkers het kinderprogramma. Samen met Bibliotheek Utrecht wordt er voorgelezen uit het prentenboek Petra van Marianna Coppo. Na het voorlezen is er tijd om met je kind te knutselen. Verder geeft Circus DIEDOM een optreden om je kennis te laten maken met haar Utrechtse circusschool en de verschillende disciplines. Kindertheater de Toverknol speelt de voorstelling ‘Prinses met de dikke bips.’ Muzikanten Freek Zwanenberg en Joost Spanjerberg gaan in een korte liveshow op onderzoek naar wat vrijheid voelen eigenlijk betekent. Het kinderprogramma wordt afgesloten met het interactieve kindercollege ‘’Vrijheden op de weegschaal’’ van professor Antoine Buyse in samenwerking met het Universiteitsmuseum Utrecht.

Middagprogramma 13.00 – 18.30 uur
Om 13.00 uur start het middagprogramma met het ontsteken van het Vrijheidsvuur en ontvangen wij ‘symbolisch’ het vrijheidsvuur van artiest, songwriter en theatermaker Lakshmi. Samen gaan wij onder leiding van presentatrice Brecht van Hulten in gesprek met burgemeester Sharon Dijksma. Hierna volgt een Vrijheidscollege van comedian Soundos El Ahmadi over kansen en vooroordelen en over wat er gebeurt wanneer je als vrouw met een migratieachtergrond hard op het glazen plafond bonkt. Ook de Landelijke Vrijheidsambassadeurs Tino Martin, Davina Michelle en Jonna Fraser treden online op. Met de Utrechtse Vrijheidsambassadeurs gaan we in gesprek over hoe zij zich inzetten voor vrijheid. De middag wordt afgesloten met een documentaire van RTV Utrecht: ‘’Op de Vlucht’’. Verder organiseren we samen met Bibliotheek Utrecht de Human Library. Meedoen? Meld je hier aan.

Avondprogramma 18.30 – 21.30 uur
Het avondprogramma bestaat uit muzikale optredens van diverse artiesten en stand-up comedy in samenwerking met het Utrechts Internationaal Comedy Festival. De avond wordt afgetrapt met de winnaar van Songs for Freedom, een ‘wedstrijd ‘ waar jonge beginnende artiesten aan mee konden doen. Uit de vele inzendingen zijn door een jury 5 finalisten geselecteerd. Zij hebben een nummer geschreven over vrijheid. Vanaf 1 mei kan het publiek stemmen op hun favoriete nummer en de publiekswinnaar wordt tijdens de livestream bekendgemaakt. De muzikale headliners die tijdens het avondprogramma optreden zijn Josbros, Nana Adjoa, S10 en YIN YIN.

Ga voor meer info naar onze socials via @bevrijdingsfestivalutecht of onze website www.bevrijdingsfestivalutrecht.nl.

Prijzen

  • Gratis

Locatie