Puike pannenkoeken; hier proef je de allerlekkerste!

Christel Rengers

Boswandelingen en pannenkoeken; voor mij zijn deze twee unaniem verbonden met de herfst. Niet dat ik in de zomer niet door het bos struin. Tuurlijk wel! Bos genoeg hier in Amersfoort. Maar na een stevige wandeling in de frisse herfstlucht -liefst met het zonnetje erbij- smaken pannenkoeken gewoon het aller- allerlekkerst.

Blijft de vraag over waar ze dan de beste pannenkoeken van Amersfoort maken. We vroegen het op onze keigezellige Facebookpagina en onze Insta en maakten een lekker lijstje voor je.

Pannenkoekenhuys Den Potsenmaeker

Met de keuze uit ruim honderd verschillende soorten pannenkoeken werd De Potsenmaeker door veel Amersfoorters genoemd. Je verorbert ze binnen of buiten in het zonnetje op het gezellige terras. Wil je zelf een pannenkoek samenstellen? Dat kan ook. Na het smikkelen duik je zo de stad in, want dit restaurant vind je in ons historische centrum.

Hey! Pannenkoek

Middenin Vathorst vind je Hey! Pannenkoek. Hier bestel je Hollandse, wereldse, half om half, gevulde of zelf samengestelde pannenkoeken. Ook fijn; ze hebben een verwarmd terras.

In den Gloeiende Gerrit

Met gebruik van ingrediënten uit eigen moestuin, zelfgemaakte kaas en het serveren van eigen bieren kun je de pannenkoeken bij Gloeiende Gerrit in Hoogland zeker lokaal noemen. Even geen zin in bos? Rondom Hoogland kun je verschillende klompenpaden bewandelen. Om daarna na te genieten met een dampende pannenkoek.  

De Kabouterhut

Wie is er niet als kind bij De Kabouterhut geweest? Vooral na een dagje in ons uitgebreide dierenpark is het een zeer geliefd restaurant onder Amersfoorters. Het zit vlak naast het bos en de Soesterduinen en daarmee de perfecte plek voor die wandeling met welverdiende pannenkoek. Niet alleen leuk voor kinderen!

Pannenkoekenboerderij De Hakhorst

Met iedere maand een andere specialiteit en de keuze uit meer dan tweehonderd pannenkoeken verdient De Hakhorst in Leusden volgens onze locals zeker een plek in deze top vijf. Dat wordt nog lastig kiezen uit zoveel soorten pannenkoeken…

Een laatste tip van mij: na een wandeling bij het prachtige kasteel Groeneveld en het omliggende bos is het gezellig aanschuiven bij Pannenkoekenboerderij De Wildenburg in Baarn. Lekker smullen van pannenkoeken gebaseerd op de verschillende landen van de wereld.

Deze blog hoort bij een serie over lekker lokaal eten in Amersfoort. We vragen hiervoor regelmatig de culinaire expertise van echte keientrekkers. Wil je ook een duit in het zakje doen? Hou onze Facebookpagina en Insta in de gaten!

Missen we nog een passend restaurant? Laat het ons weten.