Hier eet je de lekkerste Amerikaanse gerechten in Amersfoort

Je hoeft geen wereldreis meer te maken om je in the USA te wanen. Of je nou houdt van typische New York cheesecake of toch liever ribs eet, in Amersfoort hebben we het allemaal! In dit blog deel ik vijf restaurants waarmee jouw American Dream tot leven komt.

Rock City Brewing

Mijnbouwweg 15

Ben je een lover van speciale biertjes en barbecueën? Dan is Rock City Brewing vast interessant voor jou. Bij deze brouwerij kan je speciale craft bieren proeven. Deze bieren zijn zelfs door de eigenaren zelf gebrouwen. Daarnaast kan je hier ook smaakvol genieten van een verscheidenheid aan vleesgerechten van de barbecue. Je waant je helemaal in de Amerikaanse style met de goed uitgeruste keuken en de grote BBQ smoker. De brewpub is gevestigd in een prachtig industrieel pand in de Isselt.

The Blueberry

Hof 21 & Emiclaerhof 13

Voor je zoete cravings kan je goed terecht bij The Blueberry. Deze ontbijt- en lunchzaak serveert de lekkerste Amerikaanse zoetigheden. Proef hier de New York Style cheesecake & cookies óf begin de dag met de heerlijke geur van warme American pancakes. Feeling thirsty? Proef de juicy smoothies en mighty milkshakes. The Blueberry heeft twee prachtige locaties in Amersfoort. Op de Hof en een in het Winkelcentrum Emiclaer.

RibsFactory

Hof 1

Begin de avond bij de Ribsfactory met heerlijk gemarineerde ribs of sappige steaks. De naam verklapt hun specialiteit al: spareribs. Geen fan van de ribs? Ze serveren ook heerlijke burgers, kip en sandwiches. Zin in een drankje? Bij de Ribsfactory hebben ze een grote variatie cocktails. De perfecte afsluiter van een dagje Amersfoort of een mooi begin van een leuke stapavond! 

Taco Bell

Varkensmarkt 9

Een snelle hap tussen het shoppen door? Geniet van Mexicaanse gerechten bij Taco Bell! Dit Amerikaanse fastfoodketen is oorspronkelijk ontstaan in Californië. Amersfoort is één van de drie locaties in Nederland waar je kan genieten van deze Mexicaanse fastfoodketen. Ofcourse kan je hier genieten van taco’s, maar op het menu staan ook burrito’s, quesadilla’s en nacho’s. 

Johnny’s Burger Company

Stadsring 96

Eet je liever in het zonnige park? Of thuis in Amersfoort? Dan past Johnny’s Burgers vast goed bij jou! Nederlandse oprichter Tarek heeft dit snelgroeiende afhaal en bezorg concept bedacht in Amerika en bracht het concept tot leven in Nederland. Bij Johnny’s Burgers proef je hamburgers met authentiek Amerikaanse smaken door de ontwikkeling van een eigen uniek recept. Daarnaast kan je hier ook genieten van royale, Amerikaanse porties! 

Er zijn dus genoeg mogelijkheden om Amerikaans te gaan genieten in Amersfoort. Benieuwd geworden naar andere must-see locaties in Amersfoort? Check hier alle blogs van Tijd voor Amersfoort.

Liever wat anders? - Amersfoort heeft genoeg te bieden!

  • Verrukkelijk vegan in Amersfoort

  • Hier eet je de lekkerste pizza's van Amersfoort

  • Op culinaire wereldreis door Amersfoort

  • Dineren en drankjes doen op de Hof

    Hof Amersfoort - gebieden