Workshop gezichtsproducten bij SMIR, voor vrouwen én voor mannen!

Patrick Simon

Gezichtsproducten maken doe je niet elke dag als man. Toch is dit wat ik afgelopen week heb gedaan. Sterker nog, als je mij een week geleden had gevraagd wat er op de planning stond. Dan was een crème en scrub maken waarschijnlijk niet mijn antwoord geweest. Dit leek me meer iets voor mijn vriendin die dagelijks bezig is met lippenstiftjes, maskertjes en crèmepjes. Ik weet zelf nog net te vertellen dat ze Mac Mehr draagt, handig voor Valentijnsdag.

Toen twee vriendinnen van mij vroegen om bij SMIR een workshop gezichtsproducten maken te volgen, kon ik natuurlijk geen nee zeggen. Als man leek het me leuk om een keer te ervaren hoe dat was. Tijdens de workshop maak ik een gezichtsscrub en een -crème. En niet zomaar een scrub en crème! Ze zijn namelijk biologisch, zero waste én, als je wilt, ook nog eens vegan.

Sustainable Minimalistic Inspirational Reusable

Binnen bij SMIRSMIR ademt dus één en al duurzaamheid. Dit voel je als je de conceptstore aan de Mooierstraat binnenwandelt. Bij binnenkomst zie ik op de tafels al allerlei glazen potjes en schaaltjes met verschillende kruiden, oliën en poeders staan. Hiermee gaan we de producten maken.

Tijdens een klein praatje wordt het concept van SMIR toegelicht. Ze willen graag mensen informeren én inspireren om duurzamer te leven. Vanuit die gedachte worden ook de workshops georganiseerd. Ik ga zitten aan een tafel, geheel coronaproof, en krijg lekkere thee met een koekje. De presentatie begint en de workshop is officieel begonnen!

Zero waste gezichtsverzorging

Binnen bij SMIR UitlegIk draai al van alles open en ruik aan de verschillende kruiden en oliën. Maar voordat ik echt begin met het maken van de producten krijg ik uitleg. Hoe worden ze gemaakt en waar zijn ze goed voor? Ik heb op aftersun en zonnebrand na nog nooit iets op m’n gezicht gesmeerd, laat staan gemaakt. Die uitleg kan ik dus wel gebruiken. Er wordt verteld wat we precies gaan doen en waarom reguliere producten voor SMIR een no go zijn. De theorie zit er op, tijd om zelf aan de slag te gaan!

Cremetjes en man bij SMIRVoor de crème worden vijf vaste ingrediënten gebruikt: bijenwas, cacaoboter, sheaboter, kokosolie en jojoba olie. Deze ingrediënten zijn niet zomaar gekozen. Ze bevatten namelijk veel vitamines, zijn ontstekingsremmend, hydraterend en doden bacteriën. In verband met corona is de crème al voor je gemaakt en je krijgt een potje mee naar huis!

Bij de scrub mag ik zelf aan de slag. De ingrediënten waaruit ik kan kiezen ken ik gek genoeg al; zout, suiker, havermout, groene thee, kokosolie, olijfolie, honing. Huh? Dit hebben de meeste mensen gewoon in huis. Het mooie aan dit recept is dus ook dat je hem thuis na kunt maken. Doe dit ook vooral!

Zelf aan de slag bij SMIR?

Creme maken

Ben je na het lezen van dit blog ook zo enthousiast geworden en denk je hmm, dit wil ik uitproberen. In de komende weken organiseert SMIR nog allerlei verschillende workshops. Denk aan daily care, spa care en schoonmaak. Allemaal zero waste, biologisch en natuurlijk. Bekijk de website en reserveer snel je plekje, er is maar plek voor een kleine groep dus vol=vol.