Maak van Pasen een feestje met deze Amersfoortse lekkernijen

Mylena Rietdijk

Op 4 en 5 april is het zover: Pasen. Dit jaar vieren we de paasdagen vanuit huis en ook daar kun je een feestje van maken. Met wat lekkers op tafel gaat dat helemaal goedkomen. Vandaar dat ik een aantal Amersfoortse zaken, waar je al dit lekkers kunt halen, voor je op een rijtje gezet heb. Smullen maar! ;-)

Taart is altijd een goed idee

pasen lemonsqueezeBij Lemonsqueeze kun je terecht voor lekkernijen, gebak en andere zoetigheden. Ook met de paasdagen gaan ze weer los en hebben ze paascupcakes- en taarten gemaakt. Ik beloof je: ze smaken even goed als dat ze eruitzien. Ga je voor de cupcakes? Dan kun je kiezen voor de smaak lemon curd of butterscotch. Natuurlijk kun je ook voor het beste van beide werelden gaan en allebei de smaken mee naar huis nemen.

Een paasei met sp-egg-taculaire vulling

Crumble paaseierenThe Crumble opende onlangs haar deuren in Emiclaer. Bij deze zaak vind je lekkere dingen zoals ijs, chocolade, donuts en macarons. Geen wonder dat ze voor de paasdagen ook met iets fantastisch komen! Ze hebben handgeschilderde paaseieren van maar liefst 3 of 6 kilo. En het mooie komt nog… het ei is gevuld met bonbons. Wat wil een mens nog meer? Tijdens Pasen kun je het chocolade ei kapotslaan met een bijgeleverde hamer. Sp-egg-taculair dus!

Tip: ze hebben nog veel meer chocolade in de winkel liggen. Neem dus vooral een kijkje.

Paasstollen en kaneelhaantjes

Chocolade en broodjes van der meerOp de Utrechtseweg zit Bakkerij van der Meer. In het weekend kom ik hier regelmatig langs om wat broodjes te halen voor bij het ontbijt. Ook voor de Pasen hebben ze weer uitgepakt. Zo hebben ze kaneelhaantjes die je echt niet wilt missen! Wist je trouwens dat ze bij Bakkerij van der Meer één van de beste paasstollen in Amersfoort verkopen? Tenminste, dat vind ik dan. ;-) 

Niet alleen voor brood en banket ben je hier aan het goede adres. De vitrine ligt vol met paaschocolade. Zo wordt jouw paasontbijt pas echt een feestje!

Speciale gebakjes

paaslekkers la Napeloni amersfoortHeb jij wel eens gehoord van La Napeloni? Het bedrijf is opgericht door twee zussen, Anne en Awa, die een passie voor bakken hebben. Ze verkopen gebakjes met meerdere lagen deeg en gezoete room (ook wel Napeloni genoemd). Dit is een traditioneel gebakje dat in Iran wordt verkocht. 

Ze houden ervan om te experimenteren met verschillende smaken en hebben regelmatig een themabox klaarstaan. Je raadt het al: ook voor Pasen hebben ze een fijne box samengesteld. Hmm…

Ga voor een verrassingstas!

Goede doelen bakkerij meisje die baktBakken doen ze bij De Goede Doelen Bakkerij niet alleen voor de lol, maar ook voor het goede doel. Met de opbrengst sponsort bakker Suze (die onlangs 10 geworden is) meerdere kinderen in Oeganda. Dat is nog eens bijzonder. 

Tijdens de paasdagen kun je iemand anders (of jezelf) verrassen met de speciale Pasen Verrassingstas. Hier zitten 4 grote chocolate chip cookies, 2 chocolade eieren en een vrolijk bosje tulpen in. Ook kun je een persoonlijke groet aan je verrassingstas toevoegen, die op een kaartje geschreven wordt. Hoe leuk is dat?

Gek op chocolade

Chocolade paaseiHeb jij de luxe chocolade van Dr. Chocolate al eens geproefd? Als je de winkel binnenloopt, komt de chocoladegeur je tegemoet. In dit chocoladeparadijs hebben ze chocolade in verschillende vormen, kleuren, maten en smaken. Niets is te gek! Speciaal voor de paasdagen hebben ze onder andere chocolade kuikentjes en -eieren gemaakt. Wat ga je mee naar huis nemen?

Een écht kunstwerk

Pasen mercuurAan de Leusderweg vind je Mercuur Patisserie. Ze maken hier van (bruids)taarten, gebakjes en ander lekkers ware kunstwerken. Speciaal voor Pasen hebben ze kleurrijke paaseieren gemaakt, die je (bijna) in een museum zou verwachten. Zo mooi zijn ze! 

Win een mega chocolade paasei

Pasen NijtmansEen mega chocolade paasei. Die wil jij toch ook? Loop daarom vooral eens langs Bakkerij Neplenbroek. Tot 30 maart kun je hier namelijk raden hoeveel paaseitjes er in de glazen pot zitten. Wie het dichtstbij zit, gaat er met de hoofdprijs vandoor! En als je er dan toch bent, neem dan zeker een paasbrood mee. Die is echt zo lekker, geloof me. 

Tip: ook aan de kleintjes is gedacht. Zij kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd.

De paasdrive-thru van Amersfoort

Van Gent Patisserie heeft een geweldige actie. Samen met het Meander Medisch Centrum verkopen ze heerlijke paaslekkernijen, zoals paasstollen, -tulbanden en -bonbons. Een deel van de opbrengst gaat naar een belevingstafel voor kwetsbare ouderen op de geriatrische afdeling. Hoe bijzonder is dat? Het enige wat jij hoeft te doen is wat lekkers te bestellen via de website en dit op 1 en 2 april af te halen in de speciale paasdrive-thru. 

Heb jij nog andere tips?

Er zijn natuurlijk nog veel meer plekken in Amersfoort waar ze iets speciaals voor de paasdagen hebben. Mist er volgens jou een zaak op het lijstje? Laat het ons vooral weten, dan plaatsen we hieronder een link.

Vrolijk Pasen!

 

Wat je misschien ook leuk vindt: