LOCALFAVS box: zo support jij meerdere locals tegelijk!

Christel Rengers

Wil jij Amersfoortse locals supporten? Maar kun je niet kiezen welke? Of wil je er graag een paar tegelijk steunen? Met de LOCALFAVS box hoef je niet te kiezen. Zij bezorgen een mix van lokale goodies bij jou thuis. Elk kwartaal stellen ze een andere box samen, zodat je steeds iets nieuws kunt ontdekken. En extra prettig: je kunt ook zelf nog dingen toevoegen. Met al het lekkers waar je uit kunt kiezen is dat geen overbodige luxe! Lees maar.

Duurzaamheid is niet stoffig

Localfavs box amersfoort bloemen
LOCALFAVS is ontstaan uit een passie voor lokaal ondernemerschap, met het oog op duurzaamheid. Je steunt dus niet alleen je local, maar eigenlijk ook de aarde. Wie wordt daar nu niet blij van? Duurzaamheid is een onderwerp wat mij in ieder geval behoorlijk bezighoudt. Had het vroeger een hoog geitenwollensokkengehalte, inmiddels is dat allang niet meer zo. Je hoeft geen muffe groenteburger te eten (er zijn superlekkere alternatieven tegenwoordig) of uitsluitend gezondheidsslippers te dragen om duurzaam bezig te zijn. (Birkenstocks daarentegen kunnen altijd; die dingen zijn tijdloos.)

Bezorgen per fietskoerier

Gelukkig gaat jezelf verwennen én iets goeds doen tegenwoordig prima samen, dat bewijst ook de LOCALFAVS box. Bijna alle producten komen van locals, wat transport scheelt. En verschillende producten uit de box zijn duurzaam gemaakt. Ook proberen ze de boxen zoveel mogelijk op een duurzamere manier te verzenden: met de fietskoerier. En minder plastic in de box te doen dan je bij reguliere boxen zult aantreffen.

Verrassing!

Behalve jezelf verwennen is deze box hét ideale cadeau om iemand mee te verrassen. Voor een jarige, (eindelijk) geslaagde, een geliefde die je mist, een oma die niet (makkelijk) zelf op pad kan of iemand die je eens kennis wil laten maken met ons lokale moois. Je kunt voor je snode verrassingsplannen kiezen uit twee boxen. Met de Familie de Jong box verwen je een heel gezin. Giftbox Anna is hét perfecte cadeau om een verjaardag of andere mijlpaal te vieren. En terwijl deze blog geschreven werd kwam er een derde box bij. Giftbox Lotte; een eenpersoons vertroetelpakketje.

What's in the box?

localfavs box amersfoort pakket
Ik bestelde voor mezelf (oké, ook een beetje voor mijn gezin) Giftbox Anna met daarin: een zakje breekchocolade van Dr. Chocolate, een goddelijke brownie van The Blueberry, een schattig boeketje droogbloemen van Le Fleurieus, een kekke artprint van Lotts Studio. Als extraatje bestelde ik er een First Times Diary bij gemaakt van duurzaam materiaal.

Zeg maar dag tegen je brownie...

De brownie werd direct geconfisqueerd door mijn zoon: een heuse Blueberryfan. De breekchocolade bracht ik daarom fluks in veiligheid. Om het pas ’s avonds laat bij een kop thee weer tevoorschijn te toveren. Ik brak overal een stukje vanaf en liet me verrassen. Heerlijk zo’n mini proeverijtje (die met peper, wow!). Achteraf gezien had ik er eigenlijk nog best een brownie (of twee) extra in kunnen stoppen en die RVS Strawies -die je er extra bij kunt bestellen- zijn een tof duurzaam alternatief. Ik kan niet wachten om te zien wat het volgende kwartaal in de box zit.

Pssttt… in de Family box zit Cookies bakmix van The Blueberry. Kun je je buren met je bakkunsten verrassen of verbazen!

Dit artikel is een samenwerking met LOCALFAVS in Amersfoort. Weet jij een uniek en lokaal initiatief dat valt in de categorie bijzonder thuisbezorgd? Stuur dan een mailtje naar tijdvoor@amersfoort.nl.