Lage landen en de zee

Ilse Visscher

Houd je van verrassingen en nieuwe prikkelingen? Dan ben je bij Musiom aan het juiste adres! Het alledaagse krijgt hier een nieuwe vorm of betekenis. Zo ook bij de huidige tentoonstelling Lage landen en de zee. De ons zo bekende landschappen en wateren worden door de kunstenaars op verschillende manieren geïnterpreteerd. Een unieke reis die veel aan de verbeelding overlaat. 

Als ik je zou vragen een landschap of zee te tekenen dan lukt je dat, ongeacht het niveau van je tekenskills, ongetwijfeld! ;-) Een boom, wat gras en uiteraard blauw van het water. Musiom heeft dezelfde uitdaging voorgelegd aan verschillende kunstenaars. Daarbij is de interpretatie van het hoofdthema 'lage landen en de zee' vrij gelaten.

Benieuwd naar het resultaat? Bezoek dan zeker Lage landen en de zee en laat je verrassen!

Een nieuwe kennismaking

Bij Musiom zeggen ze het al: "Verwacht hier geen windmolens, boerderijen of bevroren kanalen." En die belofte maken ze waar. De vrije interpretatie van het thema daagt je uit opnieuw kennis te maken met land en zee. 

Naast de verschillende interpretaties, zijn het ook de verschillende stijlen die mij enorm aanspreken. Of je nu van realisme of juist van abstract houdt; tijdens een bezoek aan Lage landen en de zee kom je vanalles tegen. Extra leuk dus! 

Land en zee in beeld

Links: beeld Sjaak Smetsers. Rechts: beeld Linda Verkaaik.

Nog een reden waarom ik graag naar Musiom ga: de ruimte voor beeldende kunst. Ik was hier eerder niet zo'n fan van, maar sinds de eerdere tentoonstelling herkenning in vervreemding ben ik om.

Bij Lage landen en de zee vind je prachtig werk van onder andere Linda Verkaaik. Haar werk ken je misschien al wel. Het watersnoodmonument "The Wave" is namelijk van haar hand.

Maar.... er is meer!

Links: werk van Toos van Holstein. Rechts: beeld Herold Boertjens.

Heb je alle verschillende interpretaties van land en zee gezien? Vergeet dan ook zeker niet een kijkje te nemen in de museumgalerie op de eerste verdieping. Hier hangt het prachtige werk van Toos van Holstein. Ben je fan? Haar werk is ook te koop!

Ook vind je daar, in een kleine ruimte, de "bijzondere spiegel" zoals ik het noem. Met een druk op de lichtknop onthult zich daar dit keer het werk van niemand minder dan Herold Boertjens, mede-initiatiefnemer van Musiom. Heel stiekem is dit toch wel mijn favoriete werk dat op dit moment in het museum te zien is.

Kom kennismaken!

Nieuwsgierig geworden? Dat dacht ik al. ;-) De expositie Lage landen en de zee is tot en met 29 mei te bewonderen in Musiom. Waar wacht je nog op?

Plan je bezoek