Festival vibes en tropische sferen in Amersfoort

Christel Rengers

Wánneer het zou gebeuren was nog even onduidelijk, maar dát het zou gebeuren stond vast. Na het enorme succes van vorig jaar kon het ook bijna niet anders. En nu is dan ook de datum bekend waarop je weer kunt genieten van de fantastische feestvibes van Het Nieuwe Stadsterras. Hou 1 juli vrij in je agenda fijne fuifgenoten, en leg die zwierige zomerjurk maar vast klaar! Ben je vorig jaar niet geweest? Lees dan vooral verder om alvast in de hogere festival sferen te komen. Was je er wel bij? Dan is dit een lekkere trip down memory lane. Komt ie: 

Alweer een jaar geleden wandelde ik op een zwoele zomeravond vol verwachting richting de Nieuwe Stad. Bij aankomst komt de zomerse muziek, het gezellige geroezemoes, klaterende water van de fontein en de heerlijke geur van versbereid eten me tegemoet. Na het aanmelden bij de entree, kiezen mijn lief en ik een tafeltje en kijken verrukt om ons heen. Dit voelt écht alsof je op vakantie bent!
 

Palmbomen en strandstoelen

het nieuwe stadsterras amersfoortOp ons tafeltje is een QR-code geplakt -waarmee je super handig met je mobiel bestelt- en er liggen menukaarten. De tafeltjes op het terras zijn ruim opgezet, zodat je op voldoende afstand van elkaar kunt genieten. Via de mobiel bestellen we easy-peasy onze drankjes. De frisse rabarberlimo bombardeer ik direct tot mijn nieuwe zomerfavoriet, en dat zou de hele zomer zo blijven. Alles om ons heen ademt die typische vakantiesfeer. Mensen die ontspannen kletsen en lachen, chille klanken op de achtergrond, de klapstoelen met rood linnen doek voor het echte strandgevoel. En om het helemaal af te maken; een palmboom.

Proost!

Net zoals de drankjes bestellen we ook ons eten via de mobiel. We kiezen voor hot smoked salmon met tabouleh en de smoked cheeseburger met frietjes. De rokerige vers-van-de-barbecuesmaak, opzwepende livemuziek en knusse gezelligheid zorgen samen voor het ultieme vakantiegevoel. Wanneer de zon steeds verder ondergaat kijken we elkaar genietend aan, en proosten we op onze heerlijke vakantie in Amersfoort.

Je ziet het voor je toch? Ik voel tijdens het schrijven de fan-tas-tische sfeer alweer opborrelen. Het programma van Het Nieuwe Stadsterras is nog niet bekend. Wat wel vaststaat is een nieuwe quiz on tour en de tofste bandjes. De fontein komt misschien ook terug. Wil je precies weten welke feestelijkheden je deze zomer kunt verwachten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Het Nieuwe Stadsterras. Zie ik je daar?