Ben jij op zoek naar een leuke activiteit om te doen tijdens deze herfstige dagen? Dan heb ik iets leuks voor je. Een wijnproeverij en/of kaasfondue van Zuster Margaux, gewoon bij jou thuis! Of je nou een avondje met je moeder, vriend(in) of met vrienden hebt gepland: dit wil je echt een keer doen. Haal je mooiste outfit uit de kast, zet je favoriete Spotify-playlist aan en genieten maar.

Klaar om wijnen te proeven?

Een kaartje en wijn
Normaal gesproken organiseert Zuster Margaux wijnproeverijen aan de bar, maar dat kan nu even niet. Gelukkig is er een superleuk alternatief: de online thuisproeverij. Ik volgde de editie van 24 oktober. Hoe het in zijn werk gaat? Je meldt je aan via de website van Zuster Margaux en het proefpakket haal je ongeveer een dag van tevoren op. Zet je witte wijnen en verschillende lekkernijen alvast koud. Zo komen de smaken het best tot hun recht tijdens het online evenement én kun jij volop genieten van je avond!

Het leuke van de proeverij is dat je alle wijntjes ‘blind’ gaat proeven. En nee… je krijgt geen blinddoek om hoor. ;-) De wijnen bevatten geen etiketten, maar zijn genummerd. Dat is pas echt samen proeven en beleven!

Zet al je zintuigen aan het werk

Kaartjes van de proeverij
In het pakket zitten twee enveloppen. Eén met proefnotities en één met een uitgebreide omschrijving van de wijnen. Deze kun je op een later moment nog even rustig doorlezen. Tijdens de proeverij, die je via de livestream op Facebook of Instagram kunt volgen, word je echt aan het werk gezet. Je gaat de verschillende wijnen namelijk beoordelen op kleur, geur en smaak. Bijna al je zintuigen worden dus op de proef gesteld!

Wat ik zelf heel erg leuk vind, is dat je geen expert op het gebied van wijn hoeft te zijn. Bij de eerste wijn had ik het idee dat ik vreemde dingen opschreef, maar achteraf gezien was dat totaal niet het geval. Veel onderdelen kwamen overeen en had ik dus goed geraden!

Een verrukkelijke kaasfondue

Stokbrood met dipjes en hapjes
Naast de wijnproeverij kun je ook lekkere kaasfondue voor thuis halen. In het pakket zit een selectie van heerlijke kazen van de chef, verschillende groenten en een vers afgebakken baguette. Geef bij het ophalen je wijnvoorkeur door. Zuster Margaux helpt je bij het selecteren van de best passende wijn naar jouw smaak.

Tip: je kunt ook nog extra dingen bijbestellen zoals truffeltapenade en charcuterie. Ik koos voor beide!

Om je vingers bij af te likken

Kaasfondue en proostende mensen
Om alvast in de stemming te komen, heeft Zuster Margaux een romantische Spotify-playlist gemaakt. Steek de kaarsjes maar aan en zet de kaasfondue op tafel. Samen rond het pannetje met gesmolten kaas zitten is echt supergezellig. En de kaasfondue? Om je vingers bij af te likken! Lekker dippen met verse groente en brood. En met die truffeltapenade door de kaasfondue. Mmmmmmm…

Dat wil jij toch ook?

Ga voor de kaasfondue, de thuisproeverij of doe eens gek en kies voor allebei. De data voor de wijnproeverij vind je op de website en het kaasfondue pakket kun je via daar elke donderdag, vrijdag of zaterdag bestellen. Veel plezier alvast!