Festival vibes en tropische sferen in Amersfoort

Christel Rengers

Let op: Het Nieuwe Stadsterras is er alleen in de zomerperiode!

Heb jij het gloednieuwe stadsterras al bezocht? Samen met mijn mannen wandelde ik op een zwoele zomeravond richting de Nieuwe Stad. Als we aan komen lopen bij Het Nieuwe Stadsterras komt de zomerse muziek, het gezellige geroezemoes, klaterend water van de fontein en de heerlijke geur van versbereid eten ons al tegemoet. We melden ons aan bij de entree, kiezen een tafeltje en kijken verrukt om ons heen. Het voelt écht alsof je op vakantie bent!

Palmbomen en strandstoelen

het nieuwe stadsterras amersfoortOp ons tafeltje is een QR-code geplakt -waarmee je super handig met je mobiel bestelt- en er liggen menukaarten. De tafeltjes op het terras zijn ruim opgezet, zodat je op voldoende afstand van elkaar kunt genieten. Via de mobiel bestellen we easy-peasy onze drankjes. De frisse rabarberlimo bombardeer ik direct tot mijn nieuwe zomerfavoriet. Alles om ons heen ademt die typische vakantiesfeer. Mensen die ontspannen kletsen en lachen, chille klanken op de achtergrond, de rode klapstoelen voor het ultieme strandgevoel en om het helemaal af te maken een echte palmboom.

Struinen op de markt

Het vakantiegevoel wordt nog meer benadrukt door de diverse kraampjes buiten het terras, waar je kunt struinen alsof je op een lokale markt in het buitenland loopt. Ik vind er een fijne zomerjurk, zwierige rok en toffe vintage zonnebril. Ondertussen is de livemuziek gestart en applaudisseren we vrolijk en eensgezind na elk nummer wat ze ten gehore brengen. En we bestellen nog een rondje.

Proost!

Net zoals de drankjes bestellen we ook ons eten via de mobiel. We kiezen voor hot smoked salmon met tabouleh, een karma kapsalon en de smoked cheeseburger met frietjes. De rokerige vers-van-de-barbecuesmaak, opzwepende livemuziek en knusse gezelligheid zorgen samen voor het ultieme vakantiegevoel. Wanneer de zon steeds verder ondergaat kijken we elkaar genietend aan, en proosten op onze heerlijke vakantie in Amersfoort.

Tip: het programma van Het Nieuwe Stadsterras is in ontwikkeling, wat betekent dat er steeds weer nieuwe dingen bijkomen. Van donderdag t/m zondag zijn er op dit moment DJ’s en livemuziek en op woensdagen is er de grootste outdoor pub quiz van Nederland.

Waldo en Pim, makers van Waldo Rockt de Keistad, deden een avondje mee aan deze quiz. Benieuwd hoe ze het ervanaf brachten? Check dan onderstaande video!